Sticla trebuie să fie fabricată din materiale prietenoase cu copiii, fără utilizarea de substanțe periculoase.
Sticluță din sticlă - sigură, nu emite substanțe periculoase și se mândrește cu o durată de viață foarte lungă. Cele mai mari dezavantaje ale sale însă sunt greutatea mare și riscul de rupere în cazul în care cade din mâinile unui copil. Cu toate acestea, mânerele sau toartele pot ajuta la soluționarea acestei probleme. De asemenea, acestea rămân curate și nu colorează lichidele turnate în ele.
Sticla de plastic - cel mai ieftin și mai ușor material. Atunci când alegeți o sticlă de plastic, acordați atenție compoziției sale, aceasta nu trebuie să conțină BPA, care este dăunător pentru sănătate. Sticlele din plastic se uzează foarte repede și au o durată de viață relativ scurtă, deoarece se decolorează în timp din cauza laptelui, ceaiului sau sucului.
Sticla de silicon - cel mai frecvent utilizat material și cel mai utilizat pe scară largă. Este foarte plăcută la atingere, semănând cu pielea umană. Prețul mai mare este compensat de durata de viață lungă și de durabilitatea sa. De asemenea, nu conține substanțe periculoase.
Sticlă din oțel inoxidabil - practic rezistentă la rupere, de lungă durată și fără substanțe periculoase. De asemenea, poate menține temperatura băuturii pentru o perioadă scurtă de timp. Singurul dezavantaj este prețul mai mare.
Notă: Sticluțele de sticlă și de plastic fără imagini colorate sunt cele mai potrivite pentru o sterilizare adecvată.
Cum se curăță biberonul?
Imunitatea bebelușilor se dezvoltă încet după naștere, ceea ce îi face foarte sensibil la infecții microbiene - de două ori mai mult în cazul nou-născuților. De aceea, sterilizarea riguroasă este un moment important în îngrijirea sănătății bebelușului dumneavoastră atunci când îl hrăniți cu biberonul, deoarece distruge bacteriile dăunătoare. După fiecare hrănire, clătiți cu apă caldă toate părțile biberonului și celelalte accesorii folosite. Întotdeauna spălați și clătiți cu grijă sticlele. Verificați tetina, orificiul și garnitura de pe sticlă. Sterilizați prin fierbere (3-5 minute) sau folosiți direct un sterilizator. Lăsați recipientele să se usuce și depozitați-le pe o suprafață curată sau pe o tavă de picurare, apoi acoperiți-le cu o cârpă dezinfectată și călcată. Spălați-vă pe mâini înainte de a hrăni din nou și nu atingeți tetina curate în timpul utilizării.